fbpx

De 'grootste' blokkendoos van Nederland

 

De 'grootste' blokkendoos van Nederland.

Onlangs bouwden we de ‘grootste’ blokkendoos van Nederland. Deze blokken zijn geplaatst in vier ruimtes van het Etty Hillesum Lyceum locatie de Marke. De opstelling van de blokken is bedacht door Helga Snel en Jeffrey Reule van helgasnelarchitecten. Zij hebben ook het gewaagde ontwerp gemaakt voor de nieuwe vloeren en het schilderwerk. Dick Roebert names het Etty Hillesum de regie over dit project gevoerd.

Door te kiezen van BCI modulaire blokken kunnen verschillende opstelling gecreëerd worden in de bestaande ruimte. De opstellingen nodigen uit om op te gaan zitten of om aan te gaan werken. Bijkomend voordeel van deze modulaire blokken is dat ze in een latere fase ingezet kunnen worden in een toekomstige nieuwbouw.

De blokken zijn gemaakt van 18 mm multiplex voorzien van een Resopal HPL toplaag. Het plaatmateriaal en het HPL is aangeleverd door Leeuwerik Plaat De randen zijn afgewerkt met een met een aluminium infreesprofiel van Ostermann Nederland B.V. Zij konden de profielen snel leveren in een lengte van 500 cm waardoor het zaagverlies tot een minimum beperkt kan worden.

Samenvattend een mooie samenwerking tussen de onderwijsinstelling, architect, de vakmensen van BCI en al onze vaste leveranciers.

Pin It on Pinterest