fbpx

Merijntje, Nieuw-Vossemeer

Basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer is een katholieke basisschool. De school gaat het avontuur aan om samen te groeien. Het avontuur waarbij met iedereen rekening wordt gehouden.

Samen op avontuur.

Samen het avontuur aangaan om de school van een nieuwe inrichting te voorzien. Merijntje heeft een groot leerpleinen gecreëerd in de school. Leerlingen kunnen hier samenwerken of juist zelfstandig. Er zijn verschillende kastenwanden geplaatst waar kinderen zelfstandig kunnen lezen, door het zitelement die erin verwerkt is. De plekken waar de leerlingen kunnen samenwerken bestaan uit onze praktische Twist en Stagepipe tafels en de bekende Nova krukjes. Er zijn een tal van plekjes waar de leerlingen kunnen werken, ze kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om op de Abelian banken te zitten en te werken aan de Aede tafels. Naast de normale werkplekken als een tafel met zitmogelijkheid heeft Merijntje iets speciaals. De leerlingen kunnen namelijk tijdens de instructie met de hele klas op een, door BCI gefabriceerde, tribune plaatsnemen en luisteren naar de instructie van de docent. Dit is niet zomaar een tribune, maar een tribune met meerdere mogelijkheden. Aan de voorkant kunnen meerdere kinderen plaatsnemen en aan de achterkant zijn twee ligcirkels gecreëerd. Kinderen kunnen hierin zitten of liggen, door het lampje kunnen zij bijvoorbeeld een boekje lezen zonder gestoord te worden.

Een veelzijdige leeromgeving voor alle leerlingen. 

Pin It on Pinterest