fbpx

RSG Lingecollege, Tiel

Het Lingecollege in Tiel is een openbare scholengemeenschap. Het is een middelbare school waar ze passend onderwijs bieden voor ieder kind.

In de presentatieruimte is er gekozen voor Abelian zitelementen met losse hockers en Nordic zitelementen. Langs de wand zijn gestoffeerde zitbanken gemaakt met een multiplex onderstel voor het opbergen van tassen. Gewaagd hierbij was de kleurkeuze van de stoffering. Roze, blauw en groen gecombineerd met bruin en natuurlijke houttinten. Bij de Aede kolomtafels is er gebruik gemaakt van een oppervlak met whiteboarden. In de machinekamer en werkplaats zijn zware werktafels op maat gemaakt en met een gelakt multiplex blad waarvan de randen worden omsloten met een hoekprofiel. Dit maakt dat de bladen uitneembaar en omkeerbaar zijn.

Een nieuwe en moderne uitstraling.

In de keuken zijn vakkenkasten gemaakt met gekleurde frontjes. Achter elk afsluitbaar frontje zitten twee kunststof laden van 14 cm. hoog. Onder deze tafels zijn stoelbeugels geplaatst zodat de bijpassende Swing-H90 stoelen aan de tafel gehangen kunnen worden. Het voordeel hierbij is het eenvoudig kunnen reinigen van de vloer en de tafelbladen.

In het atelier is er gekozen voor een combinatie van hoogzitten, met een tafelhoogte van 105 cm. en standaard zitten met een tafelhoogte van 75 cm. De tafels zijn allemaal voorzien van een HPL blad met een bamboe print. De stoelen komen uit de Swing collectie. Naast de antracieten kuipen zijn er kleuraccenten aangebracht met felgroen en oranje. In de computerruimte is een maatwerktafel gemaakt ten behoeve van zestien werkplekken. Hiervoor zijn twee halve tonvormige tafels gemaakt. Deze tafels zijn voorzien van een stalen frame en een afwerkpaneel aan de kopse zijde. Als computerstoel is er gekozen voor de Turnstoel uit de BCI collectie.

In het magazijn is er een balie gemaakt voor de docenten. De basiskleur voor de staande panelen is felgroen. Het blad is bijpassend gemaakt in HPL met een bamboe print. Hier zijn twee werkplekken gecreëerd met kastruimte onder de balie. Aan de voorzijde is een infopaneel geplaatst en onder het blad is ledverlichting aangebracht. Tevens zijn in het magazijn stellingen geplaatst, hierdoor ontstaat er een echte industriële look.

Tot slot is er bij de entree een hoge sta-zit werkplek gecreëerd rondom een bouwkundig pilaar. Deze werkplek diende een echte blikvanger te worden. De pilaar is omkleed met blauwe HPL en loopt als het ware door over de vloer. De omklede pilaar is voorzien van een wit werkblad en een staand paneel aan de kopse zijde. Door het kiezen voor uitgesproken kleuren in combinatie met neutrale houttinten heeft deze klant een ruimte weten te creëren met een frisse, moderne onderwijsuitstraling waarin leerlingen en docenten optimaal tot hun recht kunnen komen. 

Pin It on Pinterest