fbpx

Meerderheidsbelang in BCI

Persbericht 8 september 2021

Schoolleverancier Heutink uit Rijssen neemt meerderheidsbelang in BCI uit Neede, fabrikant van standaard- en maatwerkmeubilair voor o.a. scholen. BCI blijft zelfstandig opereren onder leiding van de huidige directeur Han Leferink.

Rijssen 8 september 2021 – Heutink en BCI zijn twee Nederlandse bedrijven met een gedeelde missie: het verzorgen van inrichtingen die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en die een verlengstuk zijn van de onderwijsvisie van de school. Heutink en BCI zijn vanuit kennis en ervaring in staat om een onderwijsvisie te vertalen naar een functionele en aangename leeromgeving. 

Heutink is de afgelopen jaren sterk gegroeid in projectinrichting binnen het onderwijs. De samenwerking met BCI stelt Heutink in staat om haar capaciteit voor het ontwerpen en produceren van zowel houten als stalen meubilair te vergroten. BCI zal direct gebruik maken van het netwerk van Heutink binnen het onderwijs om zodoende haar portfolio nog beter onder de aandacht te brengen bij alle (potentiële) klanten. Hiermee wordt de continuïteit van zowel BCI als haar medewerkers gewaarborgd en kan BCI al haar plannen op het gebied van innovatie en gewenste investeringen in het machinepark versneld voortzetten. 

De standplaats van BCI blijft Neede en BCI zal zelfstandig blijven opereren onder leiding van de huidige directeur Han Leferink. De zoon en dochter van de huidige directeur, Max en Britt Leferink, zullen een nog actievere rol krijgen om het familiebedrijf samen met Han voort te zetten. Zoals zij zelf aangeven: “Het is prachtig dat we dit als gezin met elkaar kunnen doen. Op naar een mooie toekomst samen met onze collega’s en klanten!”. 

Over Heutink 

Familiebedrijf Heutink is een internationaal opererende totaalleverancier voor kinderopvang, primair, voortgezet en hoger onderwijs én ouders. Het is haar missie om het beste uit ieder kind te halen op het gebied van educatie en ontwikkeling. Heutink adviseert, ondersteunt en inspireert leerkrachten, ouders en verzorgers zodat zij de juiste keuzes maken op het gebied van lesmethoden, creatief-, spel- en ontwikkelingsmateriaal, meubilair en ICT-oplossingen.

Over BCI

BCI is fabrikant van standaard- en maatwerkmeubilair en levert door heel Nederland en België aan scholen, kinderdagverblijven, bedrijven en (zorg)instellingen. Het familiebedrijf werd in 1925 opgericht door de heer H.G. Leferink, de grootvader van de huidige directeur, Han Leferink. Vandaag de dag is de vierde generatie werkzaam binnen het bedrijf. 

Einde PERSBERICHT

Mochten er nog vragen zijn, stel deze dan gerust. Neem via hier contact met ons op!

Meerderheidsbelang BCI
BCI projectinrichting
Heutink groep

Pin It on Pinterest