fbpx

De Aventurijn, Volendam

Een prachtige school met meerdere leermogelijkheden.

De Aventurijn heeft een volledig nieuw schoolgebouw gekregen en wat ziet het er gaaf uit! Van binnen en van buiten is het helemaal af. BCI mocht bijdragen aan dit grote project. Alle lokalen, de bieb en de tussenlokalen mochten wij inrichten.

Een tussenlokaal is wat nieuws in het onderwijs. Dit is een tussenruimte tussen twee lokalen. Deze ruimtes geven de mogelijkheid om in kleinere groepjes les te geven over bepaalde onderwerpen. Zo kan een leerling die verder is met een bepaald vak bij een groep op hoger niveau les krijgen. Hierdoor krijgt ieder kind onderwijs op eigen niveau.  

Door de rustige en natuurlijke kleuren van het meubilair is het helemaal een geheel geworden met de buitenkant van het pand. 

 

Door de rustige en natuurlijke kleuren van het meubilair is het helemaal een geheel geworden met de buitenkant van het pand. In de kleuterklassen zijn de ErgoSwing stoelen toegepast met Twist groepstafels en Step leerlingtafeltjes. De midden- en bovenbouw groepen zijn ingericht met ErgoSwing stoelen en Step leerlingtafels met lades eronder. Bij deze leerlingtafels is er een beugel onder bevestigd zodat daar de stoel in kan worden gehangen. Dit werkt gemakkelijk en je kunt de vloer dan nog makkelijker schoonmaken. Bij de tussenlokalen is er gekozen voor de Sem instructie opstelling in combinatie met ErgoSwing leerlingstoelen, waarvan een aantal met voetenplankje. De bieb is ingericht met een op maat gemaakte Xilo kastenwand, Flexio plantenbakken, Aede tafels en Abelian banken. Verder hebben alle lokalen een op maat gemaakte Xilo kast en hebben de kleuters in hun speellokaal de leuke huisjes staan met praktische Qubic opbergbankjes. 

Wat een gezellige en leuke leeromgeving hebben de kinderen op deze school!

Pin It on Pinterest