fbpx

Ontwerpwedstrijd OBS de Carrousel

Dat was leuk! Afgelopen vrijdag kwam OBS de Carrousel uit Emmeloord een dagje bij BCI. De leerlingen van groep 5 t/m 8 kregen eerst een rondleiding door de fabriek en de showroom. Daarna lunchten we samen en gingen we aan de bak. BCI gaf de leerlingen uitleg over hoe je een ruimte kunt inrichten. De leerlingen gingen vervolgens zelf aan de bak om de in te richten tussenruimte op hun school in te richten. 

Ontwerpwedstrijd OBS de Carrousel uit Emmeloord

Midden april kwam OBS de Carrousel met een touringcar uit Emmeloord naar Neede. De 36 leerlingen zijn met een interessant project bezig, namelijk de ontwerpwedstrijd. Een ruimte binnen hun school moet nog worden ingericht. En dat mogen de leerlingen zelf gaan doen! Wat vinden zij belangrijk en wat zijn zij van plan in deze ruimte te gaan doen. 

De leerlingen van groep 5 t/m 8 maakten eerst kennis met BCI, kregen daarna een rondleiding door de fabriek en showroom, lunchten samen en gingen vervolgens zelf aan de bak. Tijdens de rondleiding kwamen ze erachter hoe het meubilair wat nu in hun school staat gemaakt werd. Ook deden ze alvast wat ideeën op in de montagehal, waar al verschillende producten klaar stonden voor andere klanten. Ze leerden de materialen en machines kennen en waren allen zo geïnteresseerd! Vervolgens kregen ze uitleg hoe ze een ruimte kunnen inrichten en mochten ze zelf schetsen maken hoe zij het zouden inrichten. Ook was de grootte van de ruimte gevisualiseerd met pionnen. Zo konden ze zelf schuiven met meubels en kijken of dit paste. De leerlingen waren erg enthousiast en leerden op deze manier ook op schaal tekenen. 

Een inspirerende dag voor de leerlingen, met een bak aan informatie en ideeën gingen ze weer richting Emmeloord. Op school gaan ze binnenkort bezig met hun maquette en gaan ze hun plannen presenteren aan de jury. De jury, bestaande uit ouders, zal het mooiste plan kiezen. Dit plan wordt gerealiseerd en zal BCI samen met de school de ruimte gaan inrichten. 

Hoe gaaf is het om als kind je eigen ruimte op school in te mogen richten? Gaaf toch!

Benieuwd naar meer? Neem contact met ons op via b.leferink@bci.nu

“Wauw, ik vind dit super leuk om te doen. Zo kunnen we onze eigen ruimte op school bepalen!”

Leerling groep 7, OBS de Carrousel

Pin It on Pinterest